Buszacsa felújítás

2016. március 2.

A 2,1 milliárd forintos beruházás harmadik ütemében bővítik a lelátót, megújul a küzdőtér, korszerűsödik a fény- és a hangtechnika, valamint számos szekciótermet alakítanak ki. A modern, egyúttal a nemzetközi előírásoknak is megfelelő többfunkciós csarnokot várhatóan április végén adják át.

Zajlanak a munkálatok a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A 2,1 milliárd forintos, állami forrásból finanszírozott beruházás első üteme még 2014 nyarán kezdődött, amelynek keretében kívülről szépült meg az épület. 2015 augusztusában megkezdték a csarnok belső munkálatait, amelynek során átalakult a sportkomplexum teljes belső szerkezete, megvalósult a létesítmény akadálymentesítése és megszépült az épület külső környezete is.

A fejlesztés harmadik üteme tavaly szeptemberben kezdődött. Ennek keretében elvégezték az épület alapszerelvényezését, jelen pillanatban a gipszkartonozási munkálatok, a mosdók, az irodák és a VIP boxok kialakítása zajlik.

Megújul a komplexum keleti oldalának bejárata is, itt a térburkolatot helyezik el. Folyamatban van továbbá a tűzivíztartály kialakítása is a csarnok mellett. A szakemberek épp a betonozási munkálatokat végzik. A beruházás a terveknek megfelelően, a határidőket betartva zajlik – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum igazgatója.

Forrás: nyiregyhaza.hu

Galéria