(Magyar) Békéscsaba MÁV vasútállomás területén “II-es” és “III-as” perontetők kivitelezési munkái

(Magyar) Békéscsaba MÁV vasútállomás területén “II-es” és “III-as” perontetők kivitelezési munkái

 • Helyszín:
  Békéscsaba MÁV vasútállomás területén (5600 Békéscsaba, Andrássy út 58sz; hrsz: 3113/12)
 • Feladat:
  Békéscsaba MÁV vasútállomás területén "II-es" és "III-as" perontetők kivitelezési munkái
 • Készült:
  2015. április-tól 2015. augusztus 31-ig
 • Kivitelezési idő:
  4 hónap
 • Megrendelő:
  SWIETELSKY Vasúttechnika Kft.


Békéscsaba MÁV vasútállomás területén (5600 Békéscsaba, Andrássy út 58sz; hrsz: 3113/12) „II-es” és „III-as” perontetők kivitelezési munkái.

"II-es" jelű peronlefedés (készül 1 db):
Telek helyrajzi száma: 3113/12 (vágányzóna)
Fedés bruttó alapterülete: 560 m2

"III-as" jelű peronlefedés (készül 1 db):
Telek helyrajzi száma: 3113/12 (vágányzóna)
Fedés bruttó alapterülete: 840 m2
A "II-es; III-as" peronfedések összesen: 1400m2


Alkalmazott anyagok

Alapozás (statika terv szerint):
Nem része a vállalásnak, a kivitelezés az elkészült fogadó szerkezetektől indul.

Függőleges tartószerkezet (statika terv szerint):
Kettő db U260-as szelvényből készülő tartóelem csoport, 10800,0mm-es raszterben elhelyezve.

Szelemenrendszer (statika terv szerint):
Az előregyártott peronelemek alatti síkban fut 2db U220-as szelemen vízszintesen – tartószerkezeti jelentősége nincs. Az elemek között kerül elhelyezésre a szükséges technológiai és egyéb vezették hálózat.

Az előtető szélén végigfutó acélszerkezetű párkánytartó:
Hosszirányba ékbevágott IPE 140-es acélszerkezet, az előregyártott szerkezetben előre elhelyezett acélfogadó szerkezethez hegesztve

Peron tetőszerkezet:
Előregyártott, látszófelületetű feszített vasbeton szerkezet.

Fedés, héjazás az előregyártott szerkezeten:
A héjazat alátámasztását és a lejképzést az előregyártott szerkezet biztosítja, az építész terv szerinti 6,9º-os lejtésben. A szerkezet felületén a vízszigetelést Uv-álló modifikált, bitumen máz kellősítéssel ellátott, teljes felületen ragasztott bitumenes vastaglemez szigetelés biztosítja.

Fedés, héjalás az előtető szélén végigfutó acélszerkezetű párkánytartón:
A héjazat alátámasztását ékbevágott IPE 140-es acélszerkezet biztosítja, az előregyártott szerkezet alsó hajlásszögével azonos lejtéssel 6,9º. Az előregyártott szerkezet alsó síkjának követnie kell, az acélkonzolok alsó síkját. Síkbeli eltérés nem lehet a két szerkezet között.

A héjazatot VEROZINK síklemez adja, álló és fekvőkorcolt megoldással, vízorros szegélybádogozással. A fémlemez héjazat színe: világosszürke. Alatta szellőző-alátét szőnyeg kerül elhelyezésre.

A lefedés felső síkját az acélszerkezethez rögzített 40,0cm-enként rögzített menetes szár biztosítja az ékbevágott acél szerkezettel együtt. A fedés felső lejtése 5,2º. A menetes szárak között 5/5-ös gyalult felület kezelt léc kerül elhelyezésre, majd erre kerül felfogatásra a felület kezelt 25,0mm vtg. fa szerkezetű rétegelt lemez. A rétegelt lemez színe: REMMRES GW-310 -

Pillérek közötti alsóborítás:
Az tartópillérek közötti az elektromos és csapadékvíz elvezetés eltakarása miatt PREFA 50,0%-ban perforált alumínium állmennyezet kerül beépítésre RAL 7016 színben A mennyezet az U-220-as vízszintes tartókhoz L-40.40.4-es rögzítő fülekre kerül. Az állmennyezetbe kerül a világítás – nem része a vállalásnak., visszahajtással peremezett éllel, hőtágulást lehetővé tévő csúszó kapcsolattal rögzítve.

A táblák közül a pillér raszterekbe és a pillérközökbe eső mezők (a lámpák és hangszórók elhelyezésénel) bontható rögzítéssel készülnek az installáció szerelhetősége érdekében. A kiosztást az álmennyezeti terv tartalmazza. Az illesztéseknél 6 mm hézagot kell tartani a táblák hő-, illetve légnedvesség hatására történő mozgásának biztosítására. Az illesztési hézagot a szellőzés biztosítására perforált szalaggal kell takarni a rovarok bejutása ellen.

Festés, mázolás:
Az acélszerkezeteket statikai kiírás szerinti tűzihorganyzást kapnak, a látszó elemek üzemben felhordott RAL 7016 színű – antracit - fedőmázolással. Festék típus ’Mipa’ PU250-50. A horganyzott felület a helyszínen Mipa Ziinkreiniger ammónia lugos lemosással elő kell készíteni az festésalapozáshoz. A lemosás után 2rt fedőmázolás szükséges. Alapozó réteg Mipa EP100-20 - rétegvastagság 50-70 µm – fedőréteg Mipa PU250-50 - rétegvastagság 50-60 µm - A beton felület, látszóbeton felületként marad. Felületkezelés nélkül.

Vízelvezetés:
A vízelvezetés a középvonalban kialakított vápára lejtetett, a pilléreknél lombkosárral ellátott összefolyókon és a pillérek között a szükséges elhúzásokkal NA108x3,6-os függőleges csatornákkal vezetjük le. Az esővízcsatorna burkolatiszinten az újonnan kiépítendő csatornába lesz bekötve.
Műszaki leírás:
Az építmények magassági méretei:

Szintek: földszint
Kiinduló magasság: ±0,00=88,00mbf= felvételi épület padlósíkja
(sínkorona (sk.) +55,0cm= +0,25=88,25mbf)

Alaptest felső síkja (meglévő szerkezet) -0,10=79,90mbf
Acél pillér alsó síkja -0,055=89,945mbf
Vízszintes acélszerkezet alsó síkja : +3,75=91,75mbf
Acélszerkezet felső síka (előregyártott betonszerkezet alsó síkja): +3,97=91,97mbf
Vasbeton szerkezet konzol alsó síkja: +4,43=92,43mbf
Acélszerkezetű konzol lemezfedés felső síkja: +4,74=92,74mbf
Galéria:

Cimkék: