Kaba, 5 th Fermenter kapacitásbővítő projekt

Kaba, 5 th Fermenter kapacitásbővítő projekt

 • Helyszín:
  Kaba
 • Feladat:
  Acél vázas ipari csarnoképületek bővítése
 • Készült:
  2012-2013
 • Kivitelezési idő:
  6 hónap
 • Megrendelő:
  Evonik Agroferm Zrt.


Az üzem jelenlegi tulajdonosa az Evonik Agroferm Zrt. kapacitását bővíti, az alábbi épületbővítményekkel:

I. ütem: Fermentációs épületbővítés és elektromos helyiség.
II. ütem: Veiki és Evapco hűtőtornyok telepítése.
III. ütem: Szeparátor és Izolációs épületbővítés és elektromos kapcsolóhelyiség építése.
IV. ütem: Cukoroldó épületbővítés.
Műszaki leírás:
I. ütem: Fermentációs épületbővítés és elektromos helyiség építése: a meglévő csarnoképület egy új 240m3-es névleges térfogatú fermentáló tartály telepítéséhez szükséges alapterülettel bővült. Az 5. fermentor a meglévő épület D-Ny-i irányba való bővítésével kerül elhelyezésre, egy, az épülethez illeszkedő, de attól szerkezetileg eldilatált bővítményben. Fermentációs készülék épülettoldata mellett, egy a bővítést kiszolgáló elektromos helyiséget is ki kell alakítani. A 90 cm vastag lemezre a perem mentén 15 cm széles, míg a fermentor alatt 80 cm széles talpgerenda kerül. A peremgerendára fut rá a 20 cm vastagságú padlólemez, melynek felső síkja a terveknek megfelelő lejtésben készül. Az acélszerkezet pilléreit felálló vasbeton tömbök támasztják alá.
II. ütem: Veiki és Evapco hűtőtornyok telepítése: A hűtőtornyok felső része egy, az alsó monolit vasbeton oszlopokra állított acélszerkezet. A meglévő mellé épült egy a régivel megegyező új torony.
III. ütem: Szeparátor és Izolációs épületbővítés és elektromos kapcsolóhelyiség építése: vasbeton sávalapra állított acélszerkezet, fémlemez fedéssel, míg az elektromos épületrész, Porotherm tégla falazat szendvicspanel borítással. A belső terekben álpadló és műgyanta bevonat készült.
IV. ütem: Cukoroldó épületbővítés: vasbeton sávalapozásra állított acélszerkezet, szendvicspanel burkolattal.
Galéria:

Cimkék: