(Magyar) Margitszigeti futókör rekonstrukció

(Magyar) Margitszigeti futókör rekonstrukció

 • Helyszín:
  Budapest Margitsziget HRSZ: 23800/1-8
 • Feladat:
 • Készült:
  2014. szeptember 12. - 2015. június 15.
 • Kivitelezési idő:
  8 hónap
 • Megrendelő:
  Budapest Főváros Önkormányzata (1052. Budapest Városház u. 9-11.) meghatalmazása alapján eljárva a Budapesti Sportszolgáltató Központ


Műszaki leírás:
Kivitelezési feladat Budapesten, a Margitszigeti cca. 5300 méter meglévő futókör rekonstrukciója.
Hosszú távú cél a Margitsziget teljes körű fejlesztése, melynek része a futópálya rekonstrukciója. A margitszigeti park a szabadidő sokféle változatos és tartalmas eltöltését teszi lehetővé jelenleg is, melynek kiemelt része a futókör.

A Futópálya jelenlegi burkolata az évek során elhasználódott, az árvizek idején a védekezés miatt bekövetkező munkálatok során tönkrement. A futópálya túl puha, melyen futni még hobbi szinten sem jó,valamint a jelenleg 1 m-es szélessége nem megfelelő, mert sem egymás mellett futni nem lehet, sem előzni nem tudják a futók egymást. Ezen okok miatt kell a futópálya rekonstrukcióját elvégezni, melyhez a meglévő futópályát el kell bontani.

A futópálya építését több ütemben kell elvégezni. Az építést „K” (pesti) oldallal kell kezdeni, majd a „Ny” (budai) oldalon kell folytatni a munkálatokat. Az alépítményi/földmunkákat (kamerarendszer véd_csöveinek, aknák, kameratartó oszlopok, támfalak, burkolatok alapjait, burkolat felépítményeit) egyidőben kell építeni. A kábelek behúzása, kamerák felhelyezése 2. ütemben épülhetnek. A kamerarendszer erősáramú megtáplálása függ az ELMT – BDK munkálataitól, azokat az általuk kiépített csatlakozási pontok átvétele után lehet kivitelezni.

A burkolatok nagy része a meglévő burkolatok helyén épül, így az eddigiekhez hasonlóan a burkolt felületekről a csapadékvizet a zöldfelületre, zúzottkő felületre vezetjük, ahol a csapadék elszikkad. A burkolatok egyoldali lejtést kapnak 0,4-1% között.

A futópálya burkolat kopásálló, napsugárzás (UV), fagy, árvíz álló. (Az alépítményének faggyal és árvízzel szemben ellenálló.) A futópálya környezetében berendezési tárgyak kerülnek elhelyezésre. (pad, hulladékgyűjtő, ivókút).
Galéria:

Cimkék: