Megnyílt a Pannon-tenger Múzeum Miskolcon

2013. november 21.
Miskolc – A Pannon-tenger Múzeumban a 7,6 millió éves bükkábrányi mocsárciprusokat, a Kárpát-medence (Pannon-medence) kialakulását, a rudabányai ősmajom kutatását és a Kárpátok ásványait mutatja be.

– Huszonegyedik századi turistalátványosság született, amely nemcsak tanít és szórakoztat, de követendő példát is ad, ugyanakkor bővíti a miskolci és a regionális kulturális palettát” – jelentette ki a Pannon-tenger Múzeum – a Herman Ottó Múzeum új kiállítóhelyének – megnyitóján Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára szerdán Miskolcon.

A 435 millió forintos beruházásra az Új Széchenyi Terv keretében került sor. Halász János elmondta: Herman Ottó Múzeum megújulása a kulturális intézményrendszer átfogó átalakításának sikerét igazolja. Tekintettel a közgyűjteményben zajló, magas színvonalú szakmai munkára, a múzeum állami támogatása jövőre 12 millió forinttal nő. A Pannon-tenger Múzeumban a 7,6 millió éves bükkábrányi mocsárciprusokat, a Kárpát-medence (Pannon-medence) kialakulását, a rudabányai ősmajom kutatását és a Kárpátok ásványait mutatja be.

Jövőre az Emberi Erőforrások Minisztériuma 14 millió forintos múzeumszakmai támogatásának köszönhetően az intézmény újabb, interaktív, közönségbarát kiállítás megvalósítására készül, mellyel a magyar honfoglalás korának a térséghez kapcsolódó leleteit mutatja be.

ÉM

Forrás: www.boon.hu