SAJTÓKÖZLEMÉNY

2013. október 4.

Sajtóközlemény

 

Egészségprogram a MESTER-ÉPÍTŐ Kft. dolgozói részére-TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0193

2013.08.12

A MESTER-ÉPÍTŐ Fővállalkozó és Kivitelező Korlátolt Felelősségű Társaság 9 205 480 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Az egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A MESTER-ÉPÍTŐ Kft. jelenlegi formájában 2006 óta van a piacon, de elődjeit is figyelembe véve a cég 1994 óta működik az építőipar területén. A Társaság építőipari beruházásokkal és kivitelezéssel foglalkozik, és fő profilja a lakásépítés. A Társaság minden projekt teljes körű lebonyolításában, azaz a telek vásárlástól a tervezésen, kivitelezésen keresztül, akár a technológiai beszerelésben is az ügyfelek segítségére szolgál.

A MESTER-ÉPÍTŐ Kft. számára nagyon fontos a munkavállalók egészsége, életminőségének és munkafeltételeinek javítása, egészségük fejlesztése. Ennek egyik eszköze az egészségmegőrzésre indított programok voltak, amely megvalósításában mind a munkáltatói és mind az alkalmazotti oldal is aktívan részt vett.

Az egészségprogram fókuszában a megelőzés áll. A helyes táplálkozás nehezen megvalósítható az elfoglalt dolgozó számára, sokszor rossz kompromisszumokra kényszerül idő és energia hiányában. A program keretében a témakörhöz kapcsolódó 2 db egészségügyi állapotfelmérés, 16 db előadás megvalósításával célunk az volt, hogy felnyissuk alkalmazottaink szemét a kockázatokat illetően és egyénre szabott tápanyag beviteli rendszert és módszert állítsunk fel.

A stressz kezelésével, lelki egészség megőrzésével foglalkozó 22 db előadással a célunk az volt, hogy a stressz kezeléssel kapcsolatban szükséges lépéseket, technikákat sajátítsák el dolgozóink.

Az elsősegélyről és baleset megelőzésről szóló 5 előadásból álló sorozatban a Társaság jelenlegi kockázatai elemeit felmérve, építette fel az előadások tematikáját.

A rendszeres testmozgás körében megrendezett klubfoglalkozások programjában bemutatók, csoportos sportrendezvények szerepeltek. Az ülőmunkát végző alkalmazottaknak a testmozgás elősegíti a tényleges kikapcsolódását és védi egészségüket. Az egészség projektünk célja a dolgozóink jólétének fizikai és szellemi jólétének növelése is volt egyben.

A program célja a munkáltatói és munkavállalói oldal egészségének megőrzése és a folyamatos testtudat és egészségtudat fejlesztése rövid-, közép- és hosszú távon. A programok végrehajtásának köszönhetően javult munkavállalóink egészségügyi állapota, illetve alternatívát kaptak a betegségek megelőzéséhez és a lelki, fizikai egyensúly megteremtésére, ezáltal elégedett és jól teljesítő munkavállalói kör alakult ki.